Terug

Martijn Roest is de snelste uit een kopgroep van vijf in de koers van De Leur voor ID-Cycling.

12-05-2013

Van meet af aan waren ze bij elkaar de vijf, de winnaars van vorig jaar, de tandem van Sven en Perry Megens. De nationale wegkampioen Martijn Roest, samen met het andere lid van de kopgroep Dave Mertens net terug uit Denemarken waar ze aan een tijdrit meededen. Joannathan Duinkerke, een dag eerder nog winnaar te Schoondijke. En Kevin Wester die heel fris aan de start verscheen omdat die de dagen tevoren niet aan een wedstrijd mee gedaan had.

Er werden wat spelde prikjes uitgedeeld waarin vooral Dave Mertens de boventoon voerde, juist hij was gebrand op een overwinning voor eigen publiek.

Een eindsprint met vijf is nog niet eerder voorgekomen in het peloton van ID-Cycling.

Heel spannend want iedereen had wel eens van iedereen gewonnen, behalve Kevin Wester maar die was juist goed uitgerust.

Dwars tegen een harde zuid – wester wind in werd de sprint aangezet. Martijn Roest had al snel de leiding en stond die niet meer af, hele kleine stukjes bij beetjes nam hij iets meer voorsprong op de tandem van Sven en Perry Megens die tweede werden, terwijl Joannathan Duinkerke niet vanuit de positie vertrokken was, wat hij graag had gewild en derde werd, Dave Mertens werd keurig vierde en Kevin Wester vijfde.

Achter de kopgroep een drietal met Irma van Duyn, Jean Hamers en Otto deVriendt. Het liep niet lekker in deze groep, er werd gemopperd en verwijten naar elkaar gegooid en toch ook nog gefietst.

Enkele ronden voor het einde reed Otto de Vriendt weg uit deze groep. En als Otto weg is, zien we hem als regel niet terug. Dat klopt, want Otto de Vriendt haalde helemaal alleen een mooie zesde prijs op.

De twee die overbleven Irma van Duyn en Jean Hamers kenden elkaar nog van de koers een dag eerder in Schoondijke. Toen was het Jean Hamers die sterker was. Dat was ook in De Leur zo, maar Jean kreeg het echt niet cadeau van Irma van Duyn, met minder dan een lengte voorsprong werd Jean zevende, terwijl Irma heel mooi achtste werd.

Helemaal uit het prachtige dorp Zuidhorn, even ten westen van de stad Groningen was Jozua van de Roest gekomen om de negende prijs op te halen. Jozua, maakt na drie wedstrijden waarachtig al zichtbare progressie.

Vanaf het zuiden, niet ver van Leuven (België) kwam de trouwe deelnemer aan de Nederlandse koersen Gerry Meyen om op zijn bekende manier snoeihard z’n tri-bike door de straten van De Leur te sturen.

 

Melissa Heller (vriendin van Dave Mertens), werd knap tweede bij de dames in een koers voor S/P – ers (Starters en Prominenten).

 

 

 

  -2

 

 

                                                                       Blad 2

 

 

 


 


JJ