Terug

Een behendige Joannathan Duinkerke wint in Schoondijke, maar ook een hoofdrol voor de plaatselijke favoriete, Irma van Duyn.

11-05-2013

Al na de eerste ronde kwam Joannathan Duinkerke al lichtjes afgescheiden door op de tandem van Sven en Perry Megens. De tandem was op dit parkoers in het nadeel, want voor de finish moest het peloton op maar liefst 100 meter, 5 haakse bochten zien door te sturen en dat is moeilijk voor iedere tandem. Hun directe tegenstander de behendige klein van postuur zijnde Joannathan Duinkerke is juist superieur op zo’n parkoers. Niet veel, maar iedere ronde pakte Joannathan, die echt over het parkoers, "vloog” enkele meters op de tandem. Op het moment dat de tandem viel omdat de "sluizen” boven open gezet waren en daardoor het parkoers spekglad was geworden, was de overwinning van Joannathan al lang en breed binnen.

Sven en Perry wisten ook na hun valpartij de tweede plaats veilig te stellen.

Achter het leiders tweetal nog een tweetal, de elkaar opzwepende, "treinen” Jean Hamers en Edwin Maas, met een flinke voorsprong op de voor eigen publiek rijdende Irma van Duyn.

Irma van Duyn, aangemoedigd door haar talrijke supportersschare die bestond uit heel veel medebewoners en heel veel leiding van De Okkernoot, met daarnaast haar familie, heel veel (wieler) vrienden en kennissen, reed Irma als een duveltje uit een doosje naar het tweetal toe en liet de beide heren zelfs ter plaatse staan. De toch heel sterke Edwin Maas moest zelfs de rol lossen, terwijl Jean Hamers weer aan wist te sluiten bij Irma. Jean, koos het zekere voor het onzekere en demarreerde zo hard als mogelijk was, waardoor Irma even moest passen. Ook nu liep Irma weer in op Jean, maar terwijl de bel voor de laatste ronde klonk was de voorsprong van Jean Hamers die mooi derde werd te groot om het gat te kunnen overbruggen. Als een echte Nederlandse Kampioene werd Irma van Duyn keurig vierde, terwijl de sterke Edwin Maas op afstand vijfde werd. Met een tempo wat echt onmogelijk is om nog sneller over het parkoers te racen sloot de sympathieke Belgische wielervriend Gerry Meyen op z’n tri-bike de rij.