Terug

Martijn Roest, Irma van Duyn en de tandem van Sven Megens met Eric Bol zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen op de weg 2013 bij ID-Cycling!

21-04-2013

Natuurlijk waren de topfavorieten Joannathan Duinkerke en Martijn Roest voorin de vinden. Zou Dave Mertens vooraan z’n trui van 2012 kunnen verdedigen? Ja hoor, Dave was er bij! En Kevin Wester zou die weer mee van voren zitten? Ook Kevin was er bij! De tandem van Sven Megens met z’n piloot Eric Bol maakten de kopgroep van vijf kompleet.

Hier achter reed de sterke Edwin Maas met de flyer Otto de Vriendt. Dan volgden Jean Hamers met Marijn Stahl. Daarna de beide dames, Irma van Duyn de kampioenen van 2012, met Vivian Geense die al drie NK wegtruien in haar kast heeft hangen, samen met Hans Snauwaert. De jongens die beiden hun eerste koers reden volgden op enige afstand, eerst Wesley van Laerhoven en even daarna het piepjonge Groningse talent Jozua van der Horst.

 

Dan werd er in de kopgroep weer snoeihaar gereden en dan was het bijna freewheelen. Echter in één van die versnellingen moest Kevin Wester de rol lossen. Keven bleef in z’n eentje achtervolgen, maar het enigste wat hij veilig stelde was z’n vijfde plaats.

Voorin bleef het bij wat speldenprikjes zodat de eindsprint de beslissing moest geven. Martijn Roest was een volle lengte eerder over de finish dan Joannathan Duinkerke en mag zich daardoor een heel jaar de Nederlands Kampioen op de weg bij ID-Cycling noemen.

Een zeer teleurgestelde Joannathan Duinkerke moest tevreden zijn met het zilver.

Heel blij was de uittredende kampioen Dave Mertens met z’n derde plaats.

Sven Megens werd met Eric Bol vierde en is weer officieus Nederlands Kampioen op de weg bij de tandems.

 

Achter dit vijftal veranderde in enkele ronden tijd een hele boel. Edwin Maas en Otto de Vriendt bleven nog net buiten schot van Jean Hamers en Marijn Stahl, Irma van Duyn die weggereden was bij Vivian Geense en Hans Snauwaert volgde op afstand in d’r eentje.

Maar wat gebeurde daar? Irma van Duyn leek helemaal losgeslagen! Ze passeerde Jean Hamers en Marijn Stahl zonder moeite en sloot zich binnen de kortste keren aan bij niemand minder dan de sterke Edwin Maas met z’n vluchtmakker Otto de Vriendt.

Het drietal werd op een ronde gezet door de vier koplopers en de slimme Otto de Vriendt sloot zich aan bij de kopgroep wat hem een keurige zesde plaats opleverde.

Irma van Duyn versloeg Edwin Maas in de sprint om de zevende plaats, bovendien werd Irma meer dan verdiend voor de tweede maal Nederlands Kampioen op de weg bij de dames van ID-Cycling.

Edwin Maas werd achtste.

Jean Hamers die inmiddels Marijn Stahl had los gereden werd negende.

Marijn Stahl werd tiende.

Hans Snouwaert pakte de elfde plaats.

Vivian Geense mag zich met eer een goede verliezer noemen, want Vivian bleef voor iedere centimeter vechten, werd twaalfde en pakte de zilveren medaille bij de dames.

De streekrenner Wesley van Laerhoven maakte meer dan een goed debuut evenals de jonge Jozua van der Roest uit het hoge noorden.  

 

 

 

  

 

Gr.

JJ