Terug

Kevin Wester, wint z’n eerste koers voor ID-Cycling in Amersfoort!!

14-04-2013

De wekkers waren ‘s ochtens nog maar nauwelijks uitgedrukt, toen het peloton van 

ID-Cycling wat op trainingsweekend was in Hattem, te horen kreeg dat er een koers gepland was enkele uren later in Amersfoort.

 

Een heuse koers op het prachtige 1500 meter lange autovrije circuit van Sportpark Zielhorst, wat beheerd wordt door Wielervereniging Eemland (Deze WV organiseerde speciaal voor

ID-Cycling deze koers!)..

 

Behalve dat er meer dan een stevige zuid - oostenwind voorlangs de start / finish blies, ligt er voor de start / finish een aardig stijl viaduct wat uiteraard iedere ronde tegen de wind in beklommen moest worden.

Echt niet gemakkelijk, wetende dat er de dag ervoor een trainingsrit van meer dan 100 km afgewerkt was over en door de heuvelende mooie Veluwe.

 

De gretige Kevin Wester, kwam de eerste ronde al met een lichte voorsprong door. Hij moest echter daarna het gezelschap dulden van de vooral in het eerste koersdeel sterke tandem van Sven Megens, met z’n gelegenheidspiloot Benny Borgt. Edwin Maas, de derde man van de driekoppige kopgroep was juist in het eerste deel van de koers de minste van de drie. Meer dan eens probeerde Kevin alleen weg te komen bij z’n twee opponenten. Op het moment dat het gelukt was, sloop de sterke, "diesel” Edwin Maas toch nog naar Kevin toe. Echter in de eindsprint kwam Kevin met ruime voorsprong aan en werd daardoor de overtuigende en ongelofelijk gelukkige winnaar, van z’n eerste koers voor ID-Cycling. Minstens zo gelukkig was Edwin Maas met z’n tweede plaats. Op enige afstand werd de tandem van Sven Megens met z’n piloot Benny Borgt derde.

Jean Hamers, die een tijdje met Otto de Vriendt in de achtervolging gereden had, ging daarna alleen door en werd na dit drietal mooi vierde.

Otto de Vriendt, had het niet gemakkelijk in deze koers maar kon z’n vijfde plaats vast houden.

Irma van Duyn de enigste dame in dit gezelschap, reed de gehele koers helemaal alleen op karakter dik in het, "rood”. Ze belande daardoor wel mooi in het eerste rijtje door de zesde plaats te pakken.

Ongelofelijk, zo Marijn Stahl die trouwens de zevende plaats innam zo gemakkelijk fietsend over het parkoers reed. Eens komt de dag dat Marijn beseft dat hij veel meer kan. De tegenstanders zijn gewaarschuwd!

Ook Marco van de Boogaard, die achtste werd gaat steeds sterker fietsen!

Peter Jahn, de dag ervoor nog ziek stampte wel mooi naar de negende plaats.

Wanneer Teun Heukels wat meer aan de wielercompetitie meedeed, haalde hij nog mooiere ereplaatsen dan vandaag de tiende plek.

Toon Dekkers trok op zijn manier en in zijn stijl z’n rondjes over het parkoers, wat hem vandaag de elfde plaats opbracht.

Lek! Ruim voor de rondevergoeding zat Jorrit Heins alweer op z’n fiets door meer dan genietend z’n koers daarna uit te rijden.

                                                                        -2