Terug

Martijn Roest wint met overmacht de winterkoers op 30 maart 2013 voor ID renners in Nieuwdorp

30-03-2013

 

Voor het startschot viel kwam er heel even een schraal lentezonnetje door. De krokusjes en andere voorjaarbloemen fleurden helemaal op in de tuintjes aan de Havenweg waar de jurywagen stond. Echter de bewoners uit de Havenweg kropen nog dichter tegen de kachel.

 

Ook het parkoers was nog helemaal in winterstijl, de noordelijk dijk was aan beide schuine zijden nog hagelwit van de sneeuw en in de Hertenweg, de weg terug naar het dorp lag er behalve dat beide sloten boordevol lagen zelfs nog sneeuw in de bermen.

 

Echter ondanks al deze winterse taferelen, "vlamde” het peloton van ID-Cycling langs alle kanten. Bij de eerste doortocht was het even aftasten, een kopgroep van vijf met de tandem van Sven en Perry Megens op kop, in het wiel de slimme Joannathan Duinkerke, gevolgd door de wereldkampioen tijdrijden Martijn Roest, de NK op de weg Dave Mertens en de kleine vechter Keven Wester was er bij. Op een kleine achterstand volgde Irma van Duyn als enige dame (en trouwens ook als enige wielrenner uit het land wat bekend staat als de bakermat voor ID-Cycling nl. Zeeuws Vlaanderen!!) met daar achter Jean Hamers.

Eén voor één pierden ze er af in de kopgroep tot Martijn Roest alleen overbleef en helemaal alleen op de overwinning afstevende. Joannathan Duinkerke, was de laatste die er af moest, maar Joannathan bleef vechten voor iedere meter. Heel even moest hij zelfs de tandem van Sven en Perry Megens naast zich dulden, maar in de laatste ronde reed hij hier weer hard vandaan en werd daardoor tweede. Sven en Perry Megens gooiden hun tandem als derde door de finish. De vierde plaats was voor Keven Wester, die zo hard als mogelijk was over het parkoers bleef scheuren. Dave Mertens kwam de vierde plaats ophalen. Jean Hamers die lang jojode met Irma van Duyn om de zesde plaats haalde die uiteindelijk met voorsprong. De Zeeuwse Sporter aangepaste sporten 2012, Irma van Duyn mag tevreden zijn met haar zevende plaats in dit mannengeweld.