Terug

wielerclinic Alkmaar

13-03-2013

Zaterdag 9 en zondag 10 maart;

"een weekend fietsen in de wielerstad Alkmaar!” (d.w.z. op de wielerbaan in Alkmaar en op de mountain bike door de Noord-Hollandse duinen – baan- en MTB fietsen worden ter beschikking gesteld).

 

Op zaterdagochtend 3 september 2011 na de MTB training rond de wielerbaan werd er al gedroomd over een wielerweekend in Alkmaar dat zou klinken als een klinkende klok.

Dromen zijn niet altijd bedrog! Deze droom kwam uit!!

 

Dick Wester en Dirk Kolk organiseerde een korps uitstekende vrijwilligers, trainers en niet in de laatste plaats donateurs rond zich.

 

Voordat we aan het eerste onderdeel begonnen kregen we met z’n allen een kub(ieke) meter echt heerlijk gebak van de echte warme bakker aangeboden. 

 

Het eerste onderdeel was de baantraining, "lekker binnen” zo suggereerde het tweetal.

Iedereen ging heel voorzichtig op de pedalen staan van een vreemde baanfiets, wat een doortrapper is en bovendien geen remmen heeft. Iedereen behalve Jan, want die had het te druk met het begroeten van z’n familie waaronder trouwens een donateur was voor dit evenement.

Nog voorzichtiger begon men rondjes te rijden op het binnenplein, later op het beton onder de houten wielerbaan en dan steeds hoger en hoger. Allemaal reden ze op de, "echte” houten wielerbaan, wat een wonder mocht heten, gezien de argumenten die tevoren uitgesproken werden om dit vooral niet te doen. Twee heel kundige baantrainers motiveerden de renners stuk voor stuk op de houten latten te fietsen.

Of ze ook al NK op de baan was, zo reed Irma van Duyn in haar nieuwe NK sponsor trui op de weg over het hout. Voor Kevin was het niet moeilijk, hij kent deze baan beter dan z’n eigen slaapkamer. Peter, die tevoren bezworen had alleen maar op het beton te rijden en dan nog heel langzaam ook, zweefde over de houten latten. Jean, die er maar half meer is t.o.v. het vorig seizoen (veel gewicht verloren) genoot zichtbaar. Lars heel voorzichtig, maar Lars kan de rest van z’n leven vertellen, "ik fietste ooit op de houten wielerbaan van Alkmaar”. Toon, pas 61 jaar jong geworden fietste met flair of hij nog 2 wielercarrières voor zich liggen heeft. Otto het wonder op wielen, of hij heel z’n leven hier al gefietst had, Marijn, liet één van de trainers schrikken, de trainer las op z’n tellertje 45 km toen hij boven langs tegen de balustrade gepasseerd werd door Marijn, die zoals altijd ook nog nieuwsgierig rondom hem keek wat er allemaal gebeurde.

Na afloop bekende iedereen dat het tevoren best wel spannend was, maar opgelucht en met ontzettend veel plezier terug keek op het voor de meesten eerste echte winterbaan avontuur.

 

Na een warme douche en het voedzamer diner in de catacomben van de wielerbaan trokken we op naar onze legerstede in de gloednieuwe Stayokay in Egmond - Binnen. Daar werd vooral heel wat bijgepraat en afgeklets en vroeg naar bed gegaan.

  -2

 

 

                                                                       Blad 2

 

 

 

Dat was maar goed ook want om 7 uur liepen de wekkers af en om half 9 in een laagje heuse witte sneeuw, echt waar op 10 maart 2013 sprong men, "op de pedalen” van de MTB fietsen

"Lekker buiten” zo suggereerde het tweetal!!

Het bijzondere van dit parkoers zou zijn dat we met de boswachter in ons peloton (ja, ook dat hadden de Dick’s geregeld) op plaatsen kwamen, waar slechts het gedierte des velds en de vogelen des hemels mogen komen.

In een hoog tempo joeg Dick Wester op kop van het peloton, door de smalle bospaadjes die soms nog verraderlijk kronkelde ook, af en toe licht naar boven liep wat tegelijk een hoop gekreun veroorzaakte, maar de volgers genoten als wilde tijgers. Voor de mensen die het tempo van Dick Wester te hoog vonden, had Dick Kolk een prachtig hulpmiddeltje, hier en daar sneed hij wat hoekjes af zodat het hele peloton steeds kompleet bleef.

 

De verse sneeuw bleef maar wij zetten na bijna 2½ uur door het mooie bos en duinen te hebben gebuffeld (we zagen onderweg trouwens verschillende echte buffels) koers naar het Sportpaleis.

 

Weer een voedzame lunch die ons aangeboden werd door de organisatie, waar we behalve naar huis nog wel een keer terug op naar Alkmaar konden rijden, want dit weekend smaakte naar meer. Nadat iemand van de leiding de organisatie bedankt had, vroeg de handige Irma van Duyn of er volgend jaar een tweede wielerweekend Alkmaar zal zijn. Heel diplomatisch zwegen beide Dick’s hierover. Dat betekend dat het in beide gevallen een verrassing zijn zal.

 

Ons rest niets dan deze verrassing af te wachten en het volledige team van Dick en Dick nogmaals heeel hartelijk te bedanken.

JJ

 

PS

Behalve de 17 mensen van ID-Cycling Nederland, waren ook een aantal mensen aanwezig die de zaterdagochtend trainingen volgen rondom de wielerbaan te Alkmaar!

JJ