Terug

Irma van Duijn aangpastsportster van Zeeland

12-03-2013

 

De ID-Cycling wielrenster Irma van Duyn, werd winnaar aangepaste sporten met verstandelijke beperking op het Zeeuws Sportgala.

Nadat de eerste atleet Kees Jan van der Klooster verkozen werd tot sporter in zijn categorie aangepaste sporter met lichamelijke beperking, klonk het trom geroffel voor die andere categorie met een beperking.

ID-Cycling wielrenner Joannathan Duinkerke, ID-Cycling wielrenster Irma van Duyn en de atlete met als specialiteit speerwerpen Nathalie van Weijzevelde waren de genomineerden.

Na het geroffel waarin de spanning te snijden was, moest Keetie van Oosten – Hage, juist zei was heel blij dat de Sporter aangepaste sporten met een verstandelijke beperking de wielrenster Irma van Duyn geworden was.

Heel blij was natuurlijk Irma van Duyn, gemakkelijk pratend legde ze aan de tekstschrijver Joep van Deudekom die deze avond op een heel andere aangename manier aan elkaar praatte uit, hoe ze tot het wielrennen gekomen was en dat ze blij was dat ze op deze avond op een wel heel bijzondere manier in het zonnetje gezet werd.

Bijzonder trots was ze dan ook op de fraaie bokaal die haar overhandigd werd door Keetie van Ooster – Hage.

Fraai en zwaar was deze bokaal, zo zwaar dat Irma haar buurmaan de misschien wel 5 kg wegende bokaal de gehele avond moest vast houden.

Dat er verder nog een aantal huldigingen waren van o.a. de tennisster Angelique van der Meet bij de dames sporters en haar bijna buurman uit IJzendijke de roeier Roeland Lievens bij de heren sporters ontging Irma totaal.

Intens genoot ze na afloop van de vele felicitaties in de zgn. blauwe room.

Met haar waren haar ouders, huisgenoten, leiding, vriendinnen en vrienden heel erg blij voor Irma!

 

Hierbij de uitslagen op grond waardoor Irma genomineerd werd en later verkozen werd tot sporter aangepaste sporten in het Zeeuws Sportgala.

Irma van Duyn, Schoondijke

1e NK op de weg

2e NK tijdrijden

3e tijdrijden 1.000 meter NSO

1e tijdrijden 5.000 meter NSO (in deze wedstrijd liet ze 7 heren achter zich!).

1e wegkoers 10.000 meter NSO

 

JJ