Terug

Joannathan Duinkerke oppermachtig in de eerste Grote Prijs Denis Steijaert 2012.

10-11-2012

Dwars door de mooie Emmapolder en de schitterende Van Alsteinpolder (overigens op een steenworp afstand van de beroemde of is het beruchte Hedwigepolder?) was de 7 km korte tijdrit "Grote Prijs Denis Steijaert” uitgezet.

Wie aan polders denkt in deze tijd van het jaar, met het vervoer van bieten naar de suikerfabriek, het rooien van wat late aardappelen, het ploegen voor het winterland en het zaaien van wintertarwe, denkt aan slik, modder en van alles wat niet op de polderwegen hoort.

Misschien was het ook wel zo, maar tot 3x toe was er een veegploeg aan het werk geweest. De polderwegen lagen erbij zoals de mooie wielerbaan te Beveren waar ID-Cycling iedere 2e donderdag in de wintermaanden op traint, een ideale racebaan voor de wielrenners.

 

Het leek erop dat Denis Steijaert die behalve een vooruitstrevende agrariër en gezworene van het Waterschap Scheldestromen, ook nog wat over het weer te vertellen heeft. Want juist toen het peloton z’n wedstrijd moest rijden was het tussen de buien droog. Dat kan geen toeval zijn!

 

Joannathan Duinkerke als laatste gestart, draaide plotseling het "hof” op tot ieders verrassing op het moment dat de meeste deelnemers nog moesten binnenkomen. Natuurlijk pakte Joannathan het goud.

Peter Jahn, als eerste gestart moet onderweg vleugels hebben gekregen, want niemand verwachtte van Peter dat hij zo hard door de polders zou racen dat het zilver in zijn bezit kwam.

Van Edwin Maas wisten we dat hij goed was, deze week op de training in Beveren stak hij met kop en schouders boven de rest uit. Nu was Edwin goed voor het brons.

Als enigste dame deed Irma van Duyn mee in de hoofdmacht van de groep. All-in werd ze heel keurig vierde.

Alweer een verrassing, want de vijfde plaats was voor de pas 60 jarige Toon Dekkers.

Ook Bjorn van de Broek verraste. Bjorn had zich het hele seizoen met andere dingen bezig gehouden dan het wielrennen. Maar om zijn vriend Denis Steijaert een plezier te doen reisde met zn racefiets naar de mooie polders onder de Schelde(stromen). Bjorn verraste inderdaad door de zesde plaats in te nemen.

Hans Snauwaert moet de snelste laatste 100 meter van allemaal gereden hebben, de oprijlaan naar het "hof” van de familie Steijaert. Maar of Hans inderdaad overal zo hard gereden heeft, dat weten we niet. Hans ging met de zevende prijs naar de Zomerstraat in Hulst.

Op z’n inmiddels bekende interval manier reed Marco van de Boogaart naar de achtste plaats.

Het aanstormend pas 13 jaar jonge talent Lars Piels uit Terneuzen had het zwaar vooral tegen de sterke wind in. Maar op karakter en wilskracht zette hij een prima tijd neer.

 

De ceremonie protocollair werd gepresenteerd door Denis Steijaert geassisteerd door de charmante rondemiss Marleen Steijaert.

Namens ID-Cycling bedankte wielrenster Irma van Duyn de organisatie en de vele, vele vrijwilligers (verzorging van geluid en uitslagen, fotograaf, verkeersregelaars enz.).