Terug

Op een voor tandems moeilijk parkoers, wint de tandem van Sven en Perry Megens vrij gemakkelijk!

30-09-2012

 

Een bont internationaal gezelschap van 19 ID renners werden weggeschoten op het inderdaad moeilijke parkoers, met een heuse haarspeldbocht aan de Haagpoort te Breda.

En in de oer Nederlandse stad Breda, waren de Belgen in de meerderheid. Maar liefst

10 Belgen waren hier aanwezig.

 

Op zo’n bochtig parkoers komen tandem rijders meestal slecht uit de voeten. En dat bleek ook al na één ronde toen Nederlands Kampioen Dave Mertens licht afgescheiden doorkwam. Maar wie de tandemrijders Sven en Perry Megens kent, weet dat zij het nooit opgeven. En inderdaad samen met de kleine vechter Kevin Wester kwamen ze terug bij Dave en vormden ze ronden lang met z’n drieën een kopgroep. Tot ongeveer half koers, toen was de tandem gewoon aan het bochtige parkoers, ze demarreerden amper maar reden wel heel hard weg om de overwinning solo te behalen. Natuurlijk was de slimme en op dit moment ook nog wel sterkere Dave Mertens, sneller dan Kevin Wester. Zo werd Dave tweede en Kevin derde.

Lang jojoden Otto de Vriendt en z’n Belgische "vriend” Jef Haesen om de vierde plaats. Maar Otto zorgt in iedere koers voor een verrassing en nam in de laatste ronden voldoende afstand om als vierde te eindigen. Jef werd heel mooi vijfde en eerste Belg.

Verbeten streed Jean Hamers, die ze trouwens voor de tiende keer van een vakantie terug moesten roepen dit jaar, veelal helemaal alleen voor de zesde plaats.

Helemaal geconcentreerd en in een heel hoog tempo was Vivian Geense op weg om de eerste dame te worden en de zevende plaats all-in te pakken, een prachtige prestatie.

Peter Jahn, de hele middag op zoek naar de juiste versnelling, kwam een wel verdiende achtste plaats ophalen in Breda.

Irma van Duyn, zat deze week in een, "diep fietsdal”, maar alleen door haar wilskracht, verraste ze zichzelf en die met haar waren met een hele mooie negende plaats.

Marco van de Boogaart, kwam wat laat op gang, maar toen hij eenmaal z’n draai gevonden had was z’n tempo en z’n stijl bewonderenswaardig om te zien en haalde hij de tiende plaats. 

Patrick Timmer was de sterkste van een groepje van vijf. Patrick glipte in de laatste ronden weg samen met z’n maatje Luc Hoefkens. Patrick werd heel mooi elfde en Luc werd met een klein verschil verslagen en pakte de twaalfde plaats.

Gerry Meyen, wie kent hem inmiddels niet, bijna altijd een vaste gast in de Nederlandse koersen. Gerry reed op z’n tri-bike mogelijk nog harder dan anders omdat hij werd opgezweept door de groep van vijf, die dan weer achter Gerry reden, om hem daarna weer loeihard te passeren. Gerry eindige precies midden in de groep en werd keurig dertiende.

Jos Verboven, was sneller in de sprint om de veertiende plaats, dan Steven Goudar die op zijn beurt vijftiende werd doordat hij Junior Puttenaers versloeg die mooi zestiende werd.

Rudy Lauret kwam een zeventiende plaats ophalen in het buitenland.

Tamare Segers was de eerste buitenlandse dame en werd totaal achttiende.   

Benny Vanderveken, zag letterlijk en figuurlijk zwarte sneeuw, maar bracht de negentiende plaats mee naar België.