Terug

Martijn Roest 5e op WK op de weg

27-09-2012

Onduidelijk finish situatie kost Martijn eerste plekin wegkoers

 

De weg wedstrijd van vandaag werd na de tijdrit van gisteren als erg zwaar ervaren, veel renners hadden nog last van zere benen, zo ook Martijn . Meteen na de start werd er al volop gedemarreerd en ontstond er een kopgroep van 6 man. 1 Amerikaan, 1 Portugees, 1 pool en 2 Turken en 1 Holander. In de kopgroep werd het werk voornamelijk door de Amerikaan Syd Ela en Martijn de anderen lieten zich niet op kop zien. Na zo’n 20 km sloten er nog een turken en 2 polen aan maar toen de snelheid weer omhoog ging moesten zij er toch weer af. Uiteindelijk reden zij met 10 man Konya binnen en maakte men zich op voor de eindsprint. Echter was de verbazing groot toen er {eerder dan verwacht) in de verte al de grote witte boog met daarop in grote koeienletters FINISH opdoemde.

 

Dus de finale begon, de eind sprint tussen deze 10 werd gewonnen door Martijn, echter na de finish bleek dat dit eigenlijk de boog was van de laatste km maar dat ze vergeten waren dat er ook een rode driehoek vlag onder hoort te hangen. Martijn had alles gegeven in deze eindsprint en had niet meer de kracht om opnieuw aan te zetten en werd uiteindelijk vijfde.

 

Uitslag WK wegwedstrijd: 50 km    finish na 1.15.39 gem.     Snelheid 39.65

 

1: Andre Penedo          Portugal          1.15.39

2: Syd Lea                     USA                       ""

3: Abdullah Karaca       Turkije                   ""

4: Carlos Carvalho        Portugal          1.15.42       

5: Martijn Roest             Nederland       1.15.51

 

 

 

Verder was er nog een hoop consternatie omdat Turkije een protest had ingediend om dat Syd Ela (USA) Abdullah Karaca nat zou hebben gespoten met water uit zijn bidon. In eerste instantie is hij daarvoor gediskwalificeerd maar deze is later terug gedraaid. Tevens was er in de laatste 500 meter voor de eerste sprint nog een valpartij en is er een pers auto op de auto van de wedstrijd commissaris gebotst. Meteen na de uiteindelijke finish was er een hoop commotie onder de ploegleiders en regende het protesten. De aanwezige pers wilde natuurlijk ook meteen weten wat er aan de hand, en zo stond Martijn dus weer voor een TV camera en werd hij geïnterviewd in het Engels. (met tolk)

 

Het WK zit er voor Martijn nu op zaterdag nog de ploegentijdrit en avonds de prijsuitreiking en een feest en maandag weer naar huis.