Terug

Martijn Roest wereld kampioen tijdrijden aangepast wielrennen 2012

25-09-2012

Konya: 26 september 2012

 

Na het behalen van de Nationale titel Tijdrijden aangepast wielrennen in 2011 en 2012 is Martijn er vandaag in geslaagd om Wereldkampioen Tijdrijden aangepast wielrennen te worden. Tweede werd laats werd op slechts op 14 seconden Syd Lea Charles (USA) en de derde plaats ging naar Abdulla Karaca.  Helaas hebben wij op dit moment nog geen tijden, en verder uitslagen  maar die volgen later.

 

Het was een zwaar parcours met veel valsplat  en 6 kuitenbrekertjes erin  ook was het heel heel erg warm. het mag duidelijk zijn dat het voor iedereen een zware tijdrit was. Toen duidelijk was dat hij had gewonnen stormde overal de camera ploegen op hem af en moest hij interviews geven voor de TV bijgestaan door een tolk. 

 

Verder drinkt het allemaal niet zo tot hem door, hij geniet met volle teugen van alle aandacht die men voor hem heeft en is super blij dat hij gewonnen heeft. Op de vraag van een journalist hoe hij zich voelde antwoorde hij:   gelukkig heb ik gewonnen want de winnaar voelt minder pijn. ( want dat zijn benen heel erg pijn doen is zeker)

 

Nu rusten en herstellen want morgen is er de wegkoers, deze was eigenlijk zaterdag maar is verplaatst omdat de autoriteiten hebben de vergunning ingetrokken voor die dag.

 

meer info volgt later.