Terug

Vivian Geense en Martijn Roest gaan beiden op herhaling voor het Nederlands Kampioenschap tijdrijden van ID-Cycling.

18-08-2012

 

Zowel Vivian Geense als Martijn Roest hebben de eer om in de tijdritten het komende jaar de schitterende rood / wit / blauwe Nederlands Kampioenstrui aan te trekken.

 

De 60+ -er Toon Dekkers, goed warm gereden omdat hij op de fiets vanaf Putte gekomen was, dwong heel veel respect af om in het tropische Huijbergen een vijftiende plaats af te dwingen.

Voor de hardrijder Marijn Stahl, was er te veel rondom hem te zien wat minstens zo interessant was als het snoeihard rijden op het 3 x 3 km lange parkoers. Toch verdiende Marijn een mooie veertiende plaats.

Lange tijd stond Peter Jahn in het klassement als eerste genoteerd (Peter was als eerste gestart), maar uiteindelijk moest Peter genoegen nemen met een welverdiende dertiende plaats.

Marco van de Boogaart, ontwikkelde z’n hoge tempo door een soort intervaltraining. Steeds opnieuw op de trappers staan, steeds het tempo omhoog jagen. Zo werd Marco uiteindelijk twaalfde.

Het is bekend dat Irma van Duyn onder tropisch omstandigheden aanzienlijk minder presteert. Ze reed zich op de 9 km tijdrit letterlijk en figuurlijk in het rood en moest op de Nederlands Kampioen op herhaling, Vivian Geense 38 seconde toe geven waardoor ze het zilver bij de dames kreeg toegewezen.

Het leek juist of Vivian Geense totaal geen last had van de warmte. Met een hoog regelmatig tempo ijlde ze naar het goud en haar vierde nieuwe Kampioenstrui op de tijdrit.

Vooral de laatste kilometers wogen zwaar voor Jean Hamers, terwijl hij de eerste twee ronden als een speer over het parkoers vloog. Jean verdiende de negende plaats.

Edwin Maas, zoals gewoonlijk voor iedere meter vechtend haalde net buiten de top, de achtste plaats op.

Tonny Hoogstraate, kon in z’n bekende stijl juist bij de toppers blijven en daardoor haalde Tonny de zevende prijs.

Nick de Koning zit letterlijk en figuurlijk weer helemaal goed op z’n racefiets, hij haalde een mooie zesde plaats.

Dave Mertens deed wat mogelijk was, heel hard fietsen wat hem de vijfde plaats opbracht.

De tandem van Sven en Perry Megens, haalden een hele mooie vierde plaats all-in maar werden ook in het onderdeel tijdrijden officieus Nederlands kampioen tandemrijders.

Mogelijk dat Kevin Wester na één nacht slapen het nog niet kan geloven dat hij op het podium stond, dat hij bij de drie beste wielrenners uit de ID-Cycling categorie op de tijdrit hoort. Het is echt waar Kevin Wester pakte het brons op het Nederlands Kampioenschap.

Alles, maar dan ook alles gaf Joannathan Duinkerke en het ging inderdaad heel hard en Joannathan had ook achteraf gezien echt niet harder gekund. Het deed Joannathan dan ook heel zeer dat hij, "slechts” tweede geworden was.

Maar tegen Martijn Roest is dan ook echt geen kruid gewassen, hij reed de 9 km nog eens één minuut sneller dan Joannathan. In Martijn heeft ID-Cycling dan ook de enige echte Nederlands Kampioen op de tijdrit het komende jaar.