Terug

Een bliksemstart bracht Joannathan Duinkerke de overwinning in de koers voor ID-Cycling te Woensdrecht

17-08-2012

 

Het kan een overwinning van de tekentafel geweest zijn van Joannathan Duinkerke in Woensdrecht. Hij viel in het startschot en had bij de eerste bocht na 200 meter al meer dan 20 meter voorsprong op de rest. Wetende dat z’n grootste concurrent de tandem van Sven en Perry Megens, slow starters zijn, zeker op het moeilijke parkoers met veel bochten en nog een aardig niveau verschil ook. Sven en Perry deden er wel alles aan om het bij de start ontstane verschil dicht de rijden. Echter de ontketende Joannathan liep per ronde zelfs nog enkele seconden verder uit en werd inderdaad glorieus de winnaar.

Sven en Perry kwamen ook alle eer toe door tweede te worden, want dit bijzondere parkoers is voor tandemrijders toch wel een extra handicap.

Heel gemakkelijk reed Jean Hamers snel en overtuigend op de derde plaats. Maar Jean had geen rekening gehouden met de altijd voor een verrassing zorgende Otto de Vriendt. Na vier ronden kwam de slimme Otto in één van de vele bochten onderdoor Jean, demarreerde en was nog niet weg. Even klampte Jean aan, maar het was overduidelijk, Otto de Vriendt kwam voor het eerst in z’n wielercarrière op het podium door derde te worden.

Jean Hamers werd keurig vierde.

Toon Dekkers reed ronde na ronde keurig in een hard gelijkmatig tempo naar de vijfde plaats en eerst bij de 60+ -ers.