Terug

Irma van Duijn sportvrouw met verstandelijke beperking provicie Zeeland

27-02-2014

Zeeuws Topsportgala 2013!

 

Het is een aangename belevenis om het mee te maken het, "Zeeuws sportgala 2013”!

Zeker voor ons van ID-Cycling, omdat alle genomineerden in de categorie aangepaste sporten (verstandelijke beperking) uit de Group van ID-Cycling kwamen, t.w. Irma van Duyn, Schoondijke, met haar bijzondere prestaties NK dames van ID-Cycling op de weg en NK in de tijdrit en Joannathan Duinkerke, Goes, die 2e werd in het NK heren van ID-Cycling op de weg en 2e in de NK tijdrit.

 

De presentator deze avond was Gert van ’t Hof, wie kent hem niet de sympathieke vrolijke presentator met z’n grote bos krullen, sinds augustus 2013 een vaste presentator van Studio Sport (als vervanger van Toine van Peperstraten). Trouwens Gert heeft ook heel wat, "Zeeuws” in z’n bloed, want hij was geruime tijd werkzaam bij Omroep Zeeland.

 

Tromgeroffel alom!

De spanning steeg oneindig!

Eerst kwam Kees Jan van de Klooster (zitskiën) voorbijgegleden als winnaar aangepaste sporter van het jaar met lichamelijke beperking.

Gelukkig was toen de andere tak van aangepaste sporter aan de beurt. "Het is een winnares” aldus Gert van ’t Hof! Het was of de zaal ontplofte, Irma van Duyn was die winnares! Met haar bekende, "vlotte babbel” nam ze de trofee in van de voormalige lange afstand atleet  Kamiel Maase in ontvangst.

 

Nick van der Lijke, alweer een wielrenner, werd uitgeroepen tot het sporttalent van het jaar.

Het zaalvoetbalteam van Groene Ster Vlissingen werd de sportploeg van het jaar.

Kitesurfster Katja Roose won de, sportvrouw prijs.

Even leek het er op dat de Nederland kampioen bij de prof wielrenners Johnny Hoogerland de sportman zou worden, maar dat had niet eerlijk geweest tegen over Irma van Duyn, want die werd sporter van het jaar met twee NK truien! De judoka Sam van ’t Westeinde werd sportman van het jaar.

 

Het was een schitterende sportavond, opgeluisterd door een zeer bijzondere alternatieve band en een turnteam die zo te keer gingen op het podium, dat het een wonder mag heten dat ze elkaar niet van dat zelfde podium afsprongen!

 

Zeeuws Vlaanderen mag trots zijn op Irma van Duyn, want Irma is de enigste sporter die een prijs meenam door de tunnel. Alle andere prijzen bleven inderdaad boven de Honte of Westerschelde en dan nog wel allemaal in dezelfde stad, Vlissingen.

 

Dit alles opgeschreven in de bedstee te 3wegen door de coach van Irma, want zo noemde Irma de schrijver in haar dankwoord (overigens ontroerde deze woorden de coach), op den 27e dag van de 2e maand in het jaar onzes Heeren 2014!

 

JJ