Terug

Kevin Wester wint de tijdrit om de Grote Prijs Denis Steijaert voor Edwin Maas en Irma van Duyn die all-in derde werd!

09-11-2013

Zaterdag 9 november             7 km tijdrit, start eerste renner 11.00 uur om de, Grote Prijs Denis

Steijaert, Nieuw Namen, Van Alsteindijk 6 te Nieuw – Namen (maar

                                               het ligt op 1 km van Graauw!).

 

Of de wegen rondom de, "Van Alsteinhoeve” speciaal schoon gespoten waren, zo clean lag het parkoers er bij, de overtollige regenbuien van de laatste dagen en zelfs in de voorgaande nacht hadden hun werk gedaan.

 

Nabij de start/finish op de binnenplaats van de boerderij was het warm, de zon scheen en met allen kracht wat ze in haar had in midden november 2013 was het waarachtig behaaglijk vertoeven voor het publiek wat de koers voor een groot deel mooi kon volgen in de wijde Van Alsteinpolder, zeker wanneer de wielrenners richting finish onder de Van Alsteindijk aan kwamen stormen.

 

De thuisblijvers die klaagden over het te laat organiseren van een koers op 9 november hadden weer eens ongelijk, het is midden zomer wel eens geheel anders, men denken maar aan de koers dit jaar op 28 juli te Geel – Oosterlo, waarbij de dranghekkens door de lucht heen vlogen en de koers tenslotte afgelast mag worden vanwege het intense noodweer.

 

Wij van ID-Cycling zijn heel blij met enthousiaste mensen zoals Denis Steijaert, die na de drukke werkzaamheden op de akkers (Denis is o.a. een akkerbouwer) tenslotte al is het laat in het jaar ook nog een koers voor onze doelgroep willen organiseren. 

 

Zaterdag 19 april 2008, liet Kevin Wester als 15 jarig, "broekje” voor het eerst z’n gezicht zien in het peloton van ID-Cycling en wel precies op het NK tijdrijden te Horst. Kevin werd toen, "slechts” zevende, op zich een pracht van een prestatie voor een 15 jarige jonge man. Dave Mertens werd kampioen, nadat bleek dat John Wilhelm onbewust vals had gespeeld. Vandaag ruim 5½ jaar verder, pakte de bijna 21 jarige Kevin Wester z’n vijfde overwinning in z’n carrière, wat meteen ook de vijfde overwinning van dit seizoen is. Dat Kevin heel goed bezig is bleek dat hij in de Grote Prijs Denis Steijaert meteen het parkoers record met een halve minuut verbeterde, wat vorig was neergezet door echt niet de minste nl., Joannathan Duinkerke.

Edwin Maas, verdiende heel terecht de tweede plaats, Edwin die gestart was voor de latere winnaar wist dat hij een mooi, "mikpunt” voor deze renner was. Maar iemand die de vechter Edwin Maas kent, weet dat hij tot het uiterste zou gaan om niet ingelopen te worden en dat lukte nog ook. Edwin was trouwens ook sneller dan het parkoers record van vorig jaar.

Dat Irma van Duyn, haar mannetje wel staat in de koersen voor ID-Cycling is inmiddels wel bekend, maar het was toch voor het eerst dat ze op het podium stond in het all-in klassement.

Wat natuurlijk een prachtige prestatie is, derde worden in deze mannenwereld vandaag.

De grote verrassing in deze koers was wel Jeroen Piessens met z’n piloot Benny Borgt. Jeroen mag met alle recht, heel trots zijn op deze prachtige vierde plaats.

   

De man die de organisatie van deze koers zo deed genieten heet, Marijn Van Olmen. Marijn stuurde een berichtje dat hij niet aan deze koers zou deelnemen. De organisatie stuurde een berichtje terug dat dit jammer was, maar dat we elkaar in het nieuwe seizoen dan wel weer zouden ontmoeten. waarop Marijn weer een berichtje stuurde, "omdat jullie het zo jammer vinden, kom ik toch maar!”. Marijn was inderdaad nadrukkelijk aanwezig, want hij kwam de vijfde plaats ophalen.

Hans Snouwaert, een beetje nerveus tevoren, maar toch goed voor een prima zesde plaats.

Bij het rondje inrijden, was Jozua van der Roest van z’n fiets getuimeld, waardoor zoals later bleek een remblokje tegen z’n velg aanliep. Jozua, kwam in de rest van de ronde niet vooruit, maar dat is ook logisch wanneer je de reden kent. Het was tevoren een echte krachttraining, die er in de koers nog uitkwam ook, want wanneer je als 13 jarige in dit geweld, zelf als ben je NK bij junioren een mooie zevende plaats behaald is dit een prachtig prestatie.

Ook Toon Dekkers, presteerde geweldig, de 62 jarige veteraan werd heel mooi achtste.

Marco van de Boogaart fietste van het ene feest naar het ander feest, want nadat Marco in het feest om de Grote Prijs Denis Steijaert de negende prijs bij elkaar gefietst had, moest hij maken dat hij bij het feest van een familielid aanwezig zou zijn, dit keer zonder fiets.   

Ook vorig jaar was Lars Piels er bij, maar nu reed Lars maar liefst 1½ minuut sneller t.o.v. vorig jaar, wat hem de tiende plaats opleverde.

De prijs voor de wielrenner die het grootste verzet zou kunnen trappen in deze koers, zou ongetwijfeld voor Gerry Meyen op z’n tri-bike zijn geweest. Wat een inzet en wat een karakter heeft, "onze” Gerry!

 

Nog nooit is er zo snel een uitslag gepresenteerd na een koers. Misschien komt het omdat de voorzitter van de jury, Sonja van Waes pas haar eerste wielerkoers jureerde?

 

Heel de entourage rondom deze Bourgondische koers beruste op de schouders van Denis, Marleen, hun drie zonen en de heel velen vrijwilligers die ze tezamen geroepen hadden.

Met heel veel plezier bood ID-Cycling in de persoon van Toon dan ook bloemen aan voor Marleen en een fles met bubbels (misschien was het wel Spa bruis) werd door Jozua aangeboden voor Denis.

Tenslotte was het Irma, die middels een vloeiende speech het dankwoord namens ons allemaal van ID-Cycling uitsprak.

Waarna Denis het verlossende woord sprak, door te zeggen, "tot volgend jaar!”.