Terug

Kevin Wester was met zijn maatje, Michel Agterberg sneller dan het driemanschap van de familie Megens in de koppeltijdrit te Terneuzen.

12-10-2013

Tussen al de, "echte” herfstdagen met regen, storm, onweer en zelfs enkele stevige hagelbuien was deze dag waarin de wereldberoemde koppeltijdrit gereden werd in één woord geschreven, "prachtig”. In het begin van de morgen mocht het dan wel koud (4 graden) en wat mistig zijn, maar hoe verder de ochtend vorderde hoe meer temperatuur en de mist werd verdrongen door een al zei het een zuinig herfstzonnetje. 

 

Het eerste koppel werd precies om half elf weggeschoten door een uitstekend functionerend jurykorps. Het jurykorps kreeg om eens wat te noemen bij het finishen maar liefst 12 koppels aangeboden binnen één minuut!

 

Het wegdek was nog nat door het herfstweer van de laatste dagen, maar het stoof waarachtig toen Kevin Westers met z’n koppelgenoot Michel Agterberg binnen kwamen stuiven. De kenners hadden toen al door dat dit koppel hoge ogen zou gooien in de einduitslag en dat was ook zo, want zij noteerden de beste tijd.

Of het nu hoort of niet hoort, bij ID-Cycling kan en mag alles als het maar enigszins verantwoord is en zo gebeurde het dat de tandem van Sven en Perry Megens, assistentie kreeg van de singel rijder, John Leys. Het drietal haalde een prachtige tweede plaats.

Het peloton en haar supporters waren blij dat Tonny Hoogstraate terug was in het peloton van ID-Cycling na precies één jaar van afwezigheid. Tonny, scoorde meteen goed want samen met de enthousiaste leider van ID-Cycling Henk Lucasse, haalden ze de derde podium plaats.

Jean Hamers, met z’n maat Sjors de Jong, kwamen slechts 6 seconden te kort voor deze plaats, maar een vierde plaats is een geweldige verdienste voor dit koppel.

Freddy Bastemeijer, met z’n maat Marijn Pijper kwamen even laten zien dat er wel degelijk serieus getraind wordt bij de mensen van Hoogvliet / Spijkenisse. Zij moesten op hun beurt ook maar 8 seconden toegeven aan het koppel wat voor hun geëindigd was.

Walter Pollet dit seizoen heel goed op dreef, gekoppeld aan de voorzitter van de gezelligst tourclub van de hele wereld, Peter Giellet die trouwens sinds mensenheugenis z’n medewerking aan dit evenement geeft kwamen een prima zesde plaats ophalen.

Irma van Duyn, ging er voor om samen met Nicolien van Bezu in het eerste rijtje te belanden waarin ze ruimschoots terecht kwamen, omdat ze zevende werden in de totaalstand en eerste dame(s).

Martijn Sigter uit Hoogvliet, was de tweede hoogvlieger uit dit gebied die zich kwam melden, samen met z’n maatje Jeffrie Jansen pakten ze een mooie achtste plaats.

Hans Snauwaert, die behalve heel hard fietste deze dag, ook nog heel veel praatte door aan z’n maatje Peter van Roeyen z’n hele levensgeschiedenis probeerde uit te leggen. Samen haalden ze een mooie negende plaats.

Marijn Van Olmen gekoppeld aan de, "hoogvlieger” Annemarie Thomaes (stewardess), haalden samen de tiende plaats op.

Steeds beter en harder ramt Jeroen Piessens, "op de pedalen” met z’n piloot Benny Borgt kwamen ze de elfde plaats ophalen.

"Het snot voor de ogen” reed de tri-biker Tim Ceelen, z’n vader Hugo Ceelen aan. Tim heeft het laatste jaar heel veel progressie gemaakt en dat heeft vader Hugo, wel gemerkt ook. Ze werden twaalfde in de uitslag, met de kanttekening dat Tim de eerst tri-biker was.   

Van slaap te kort ondanks dat hij vroeg opgestaan was, had de NK van ID-Cycling bij de junioren, Jozua van der Roest geen last, pas dertien jaren jong sleurde hij vader zijn Henri van der Roest naar een schitterende dertiende plaats.

  -2     

Blad 2                                                             

 

Toon Dekkers, moet wel heel hard gefietst hebben, want bij het keerpunt zo vertelde Toon, "heb ik Denis er uit gereden” en inderdaad vele minuten later na de binnenkomst van Toon, reed Denis Steijaert pas door de finish. Ze werden samen want zo gaat dat in een koppeltijdrit veertiende.

Edwin en Edwin, ofwel Edwin Maas op pad met z’n directeur Edwin van de Berghen. "Ik ben de ploegleider van het team” schreef  Edwin van de Berghen, want hij zou z’n zoon inzetten om samen met Edwin Maas, "op de pedalen” te gaan. Maar toen bleek dat zoon lief helemaal niet kon moest hij zelf, "aan de bak”. En dat heeft Edwin vdB geweten ook, want thuis verbouwen en met Edwin Maas een koppeltijdrit rijden gaat niet in je koude kleren zitten. Edwin en Edwin werden, vijftiende.

Dochter en vader, Silke Bastiaensen met haar pa Peter Bastiaensen, schitterend om dit koppel zestiende te zien worden en Silke werd ook nog eens tweede dame.

Fairon Constancia, had het geluk om samen te mogen rijden met de coach, trainer, ploegleider en nog een heleboel meer, Rens Trommels. Rens, deed trouwens de uitspraak om in 2014 wat meer aan de koersen van ID-cycling mee te doen met het peloton uit Hoogvliet / Spijkenisse. Fairon Constancia, sleepte Rens Trommels naar een verdienstelijke zeventiende plaats.

Maar liefst 5x  kwam de situatie vader/dochter en/of vader zoon voor bij dit prachtige sportevenement, zo ook Lars Piels die samen met z’n vader Gerard Piels naar de achttiende plaats reden.

"Iemand die niet te hard fietst” moet je aan me koppelen aldus Gerry Meyen. Groen, geel en nog een heleboel andere kleuren zag het Henk Vonk voor de ogen in de 20 kilometer lange tocht langs de mooie Scheldedijk. Waar het om gaat, is dat beiden hebben genoten hebben, net zoals de rest van het peloton en de vele toeschouwers. 

 Met dank aan Robbert de Moor en z’n hele team, de deelnemers met hun koppelgenoten, het publiek en niet te vergeten de reserves, dit voor de rust in de organisatie zorgden! JJ