Terug

Martijn Roest, Irma van Duyn en de tandem van Sven en Perry Megens zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen tijdrijden 2013 bij ID-Cycling!

24-08-2013

De ID-Cycling – junior, Jozua van der Roest werd als eerste het parkoers van bijna

4 kilometer opgestuurd. Het parkoers moest trouwens door iedereen 3x worden gereden een totaal van bijna 12 kilometer door de brede straten en goedlopende bochten zelfs bij dit natte wegdek in Hoogerheide

Daarna vertrok de veteraan Toon Dekkers, die de 2 minuten voor hem gestarte Jozua zelfs inhaalde en zich keurig plaatste tussen de twee dames met een 10e plaats.

Irma van Duyn was aan de beurt om te vertrekken.

Na Irma, vertrok Vivian Geense die maar liefst 4 NK truien tijdrijden (van 2009 t/m 2012) in de kast heeft liggen.

De dames vertrokken na elkaar, het was spannend. Toen Irma al binnen was en Vivian binnen 2 minuten de finish moest passeren om haar 5e trui aan te mogen trekken. Vivian reed heel sterk, maar toen er 2 minuten gepasseerd waren en Vivian de laatste bocht nog door moest komen wist men dat Irma van Duyn, een heel jaar lang ook het rood / wit / blauw 2013 in de tijdritten mocht dragen.

Jean Hamers, reed of hij een interval training begonnen was, steeds met tussensprintjes plaatste Jean zich op een mooie 8e plaats.

ID-Cycling mag blij zijn dat het voetballen nog niet begonnen is, want zo kon het publiek genieten dat Walter Pollet in z’n mooie stijl naar een 7e plaats fietste.

De sterke Edwin Maas, reed in een zichtbaar hoog tempo naar een verdiende 6e plaats.

Kevin Wester miste even wat kompetitie, maar liet nadrukkelijk zien dat hij wel degelijk bij de top van ID-Cycling hoort, ook in de tijdritten. Want de drie die voor hem eindigden reden er geen minuut sneller over dan Kevin.

De tandem van Sven en Perry Megens reden vooral de eerste ronde (2e tijd) loeihard! Uiteindelijk werden ze de 4e van het hele veld.

Bijna onzichtbaar, maar wel heel hard fietste Dave Mertens naar de 3e tree van het ereschavot.

Joannathan Duinkerke voelde zich terecht een heel serieuze kandidaat voor de titel van het tijdrijden in 2013. Joannathan verdiende deze titel al 3x eerder (van 2009 t/m 2011). Het leed echter geen twijfel, toen Joannathan binnen was, zagen we dat Martijn Roest al kwam aanstormen. Joannathan hield 15 seconden over van de twee minuten die hij eerder gestart was dan Martijn en verdiende hiermee de zilveren medaille ofwel de 2e plaats.

Als heer en meester werd Martijn Roest ook dit jaar weer de Nederlandse kampioen bij ID-Cycling met een gemiddelde van meer dan 46 km/uur.