Terug

Joannathan Duinkerke wint vrij gemakkelijk de koers voor ID-Cycling in Kruiningen.

29-06-2013

Gretig als altijd kwam Joannathan Duinkerke na de eerste ronde al alleen door, dat lieten echter z’n twee medevluchters uit de kopgroep van drie zich toch echt niet gebeuren. En inderdaad na de tweede ronden kwamen ze weer keurig met z’n drieën door, weliswaar surplacend om elkaar de leiding op te dringen. Dat waren behalve Joannathan ook, Kevin Wester die voor de start al klaagde over, "slechte benen” en Dave Mertens die de vorige dag nog 100m² laminaat gelegd had in hun nieuw te betrekken woning. Je kan niet zeggen dat Joannathan superfit was want die had de avond tevoren al door de straten van Kruiningen gejakkerd in de koers (10e) voor S/P–ers. Eén man voorop en tegelijk een onoverbrugbaar gat, rechtuit, rechtaan stevende Joannathan Duinkerke naar de overwinning.

De strijd om de tweede plaats op grote afstand was spannend omdat hierbij de sprint van de twee achtervolgers de beslissing moest geven. Met meer dan een lengte voorsprong was het Kevin Wester die hier nogmaals liet zien dat hij steeds sterker wordt.

Dave Mertens werd keurig derde.

Achter dit drietal kwamen twee aan elkaar gewaagde coureurs, Edwin Maas en Jean Hamers voorbij met even daarachter Irma van Duyn en daar weer achter Walter Pollet.

Een ronde later stond heel de zaak op z’n kop. Edwin Maas bleef aan de leiding dat wel, maar werd plotseling bijgehaald door Walter Pollet en op het nippertje ook nog eens door Irma van Duyn. Lang bleven deze drie bij elkaar tot Edwin Maas er wel zo’n geweldige, "snok” aan gaf dat het drietal uit elkaar spatte. Edwin reed onbedreigd naar de vierde plaats, terwijl Walter Pollet toch al op enige afstand in z’n mooie wielerstijl naar de vijfde plaats snelde.

Irma van Duyn, deze week nog lelijk geblesseerd werd heel mooi zesde en eerste dame.

Jean Hamers had deze week teveel zon gezien aan de Spaanse kust om een prestatie naar zijn formaat neer te zetten. "Ik begrijp het niet!” aldus Jean, "ik heb toch echt genoeg gedronken om het verloren vocht weer aan te vullen deze week in Spanje!!”. 

Ze zit nog niet heel lang op de racefiets Silke Bastiaensen, maar kenners zien nu al dat het een groeiend talent is wat nu al heel hard en met een drive op haar racefiets zit. Silke kwam vandaag in Kruiningen een keurige achtste plaats ophalen en werd tweede dame.

Jozua van der Roest, vorige week nog verbazend om als 13 jarige, de 65 km lange Jan Jansen Classic te rijden. Om al die heuvels te beklimmens daar in de ”Hel van Wageningen”  trap je meestal een klein verzet, en nog steeds met dat zelfde verzet reed Jozua nu de ronde van Kruiningen. Inderdaad met wat minder snelheid als we van Jozua gewend zijn. Maar aldus Jozua, "volgende week in Retie (natuurlijk is hij daar ook weer vanaf Zuidhorn) neem ik mijn revanche”. Het ID-Cycling peloton ziet er nu al naar uit!

Heel hard, stuurde Gerry Meyen z’n tri-bike ronden lang rond de kerk van Kruiningen. Met zichtbaar veel plezier en een pak vol wilskracht. Bovendien gaat Gerry nog steeds harder rijden ook. "Nee een medaille hoef ik niet” sprak hij toen bleek dat Gerry die bij de huldiging gemist had. "Ïk heb er thuis toch wel al al onderd"

Groeten,

Jan