Terug

Irma van Duyn en Kevin Wester wonnen in april de eerste koers in Amersfoort en ze pakten beiden nu ook de tweede koers in Amersfoort!

09-06-2013

Behalve heel sterk was Kevin Wester ook heel slim. Bij de eerste doortocht was het Otto de Vriendt die afgescheiden aan de leiding reed, Kevin Wester was één van de drie die daarna volgden. Nauwlettend hield Kevin Wester, Otto de Vriendt in de gaten en toen Otto zich min of meer moegestreden terug moest laten zakken tot bij de drie, was het Kevin Wester die snoeihard demarreerde. Otto de Vriendt, ook niet de minste kon nog net volgen en toen hij juist voor de jurywagen door pech getroffen werd, mocht hij zo Otto het zelf zei, "één rondje rusten”. Maar toen Otto weer aan mocht sluiten, was het Kevin die totaal ontketend naar een hele mooie verdiende overwinning binnen de twee maanden in Amersfoort snelde.

Otto de Vriendt was na Kevin echt de beste en was heel blij met z’n voor het eerste tweede plaats in het peloton van ID-Cycling.

Jean Hamers, heel goed op dreef de laatste weken, reed nadat hij lang het gezelschap van Walter Pollet moest dulden, maar deze reed hij er half koers af en daardoor kwam Jean op de derde trap van het erepodium te staan.    

Irma van Duyn miste op het nippertje de aansluiting met de vier heren uit de kopgroep. Met een stijl van, "nooit opgeven” bleef Irma helemaal alleen jagen op deze groep. Toen ze door haar inspanning Walter Pollet in het vizier kreeg begon ze pas echt sterk te fietsen. Ronde na ronde liep Irma van Duyn in op Walter Pollet. De ene ronde had ze nog slechts 100 meter achterstand, maar de volgende ronde had ze deze achterstand omgezet in 100 meter winst. Een all in 4e plaats en eerste dame mag een tamelijk goed resultaat genoemd worden!

Van Walter Pollet mag gezegd worden dat hij een top â€" wielrenner is. Eerst mee in de kopgroep en dan nog mooi vijfde worden en dat alles met zoals Walter het zelf zegt, "te weinig aan wielertraining”, want een doel verdedigen en als midvoor goalgetter spelen op een voetbalveld daar krijg je geen sterke wielbenen van.

Met de juiste mentaliteit, maar door omstandigheden te weinig aan competitie deelname vocht, "onze” Vivian Geense zich naar een hele mooie zesde plaats en werd doordoor ook mooi tweede dame.

Jozua van der Roest die toch al zo veel van deze wedstrijdsport geniet, genoot vandaag meer dan driedubbel door in een voor hem thuiswedstrijd (slechts 200 km van z’n woning) een prachtige zevende plaats te halen. 

Silke Bastiaensen, heel slim en soepel op een kleine versnelling haar rondjes rijdend over dit parkoers werd mooi en verdiend achtste en derde dame.

Gerry Meyen op z’n tri bike, is een echte strijder, want indien het ook maar enigszins kon sprong hij mee in de slipstream van de mensen die hem passeerden, om daar zo lang als mogelijk was in te blijven zitten. Na afloop zei Gerry; "Amaai, het is ier toch wel een heel lastig parkoers, altijd dien harde wind en iedere ronde dat bergsken op voor de meet, tis niet te doen”. Heel knap werd Gerry toch heel mooi negende.

Op een, "gewone” mountain bike en in een bloesje waar hij ook mee in de schoolbanken zit,bracht slechts de juiste wielermentaliteit mee, "nooit opgeven en doorgaan, nog verder dan eigenlijk al niet meer kan”. We zullen hopelijk nog veel sport plezier beleven aan dit nieuwe wielertalent, die in z’n eerste koers een mooie tiende plaats verdiende!                                      

 

 

 Dit alles naar eer, geweten en eerlijkheid opgeschreven in de bedstee te 3wegen, op den negende dag van de zesde maand in het jaar onzes Heeren 2013.

JJ