Terug

District kampioenschappen zuidwest tijdrijden te Hank voor ID-Cycling.

03-06-2013

 

Hank, donderdag 30 mei 2013

 

District kampioenschappen zuidwest tijdrijden te Hank voor ID-Cycling.

 

Er staat geen district kampioenschap zuidwest tijdrijden voor ID-Cycling geprogrammeerd, dan starten we toch gewoon bij de amateurs moeten de heren van ID-Cycling Joannathan Duinkerke en Dave Mertens gedacht hebben.

Daar zou geen speld tussen te prikken zijn, echter de organisatie was het daar niet mee eens en die lasten hals over kop een categorie aangepaste sporten (ID-Cycling) in.

Dat is ook een oplossing, maar het is toch jammer dat dit hals over kop gebeurden en inderdaad niet eerder geprogrammeerd was. Mogelijk hadden er dan meer deelnemers geweest dan de twee die nu vertrokken. "Mogelijk” want de opkomst uit de regio zuidwest aan de wedstrijden voor ID-Cycling is niet zo groot, maar een enkeling had zich toch wel ingeschreven.

 

Het was Joannathan Duinkerke die het eerst van het startpodium af mocht rijden. Heel gunstig voor Dave Mertens want met een zichtbaar of onzichtbaar doel voor je als tijdrijder, rij je altijd een stuk sterker. Dat deed Dave Mertens dan ook, want hij haalde een meer dan respectabele tijd. Echter Joannathan Duinkerken heeft hij nooit in het vizier gekregen, daar moest Dave 1.26 minuut op toegeven, maar dat is geen schande aangezien Joannathan heel de maand mei in topvorm verkeerde.

 

 

Uitslag; district kampioenschap tijdrijden voor ID-Cycling te Hank, 30 mei 2013.

 

1. Joannathan Duinkerke, Goes           23.19 minuut over de 15.2 km  gem. 39.114 km/u

2. Dave Mertens, Etten – Leur 24.45 minuut over de 15.2 km  gem. 36.848 km/u

 

JJ