Terug

In mei 2013, wint Joannathan Duinkerke 5 koersen, de 5e in Kloosterzande.

26-05-2013

Toen Joannathan op zondag 5 mei z’n eerste koers te Hoogerheide won in mei 2013, was er nog geen sprake van een koers voor ID-Cycling in Kloosterzande.

Tjarda Schakelaar van de TC Kloosterzande hoorde pas enkele dagen later van het bestaan van deze categorie. Weer enkele dagen later werd er een koers op de kalender bijgeschreven voor ID-Cycling, het werd het verlengstuk van de inmiddels in Kloosterzande populaire dikke banden race, een koers voor de jeugd vanaf 2 tot 12 jaar.

Laat in de zondagmiddag van 26 mei 2013 klonk er onder de bloeiende kastanjebomen in de Cloosterstraat het startschot voor de 1e ronde van Kloosterzanden voor de leden van ID-Cycling.

 

Het was prachtig om te zien hoe een veelkleurig lint uit de bocht voor de finish kwam. Joannathan Duinkerke voorop, natuurlijk als een magneet in het achterwiel van Joannathan, zat KevinWester, daarachter de vandaag prima rijdende Jean Hamers, Edwin Maas die het moeilijk had vandaag en Walter Pollet die z’n koersfiets ook weer opgezocht had nu het lange voetbal seizoen voor G – teams ten einde is. Daar achter moest Irma van Duyn vandaag heel hard werken. Jozua van der Roest begint steeds gemakkelijker een hoog en gelijkmatig tempo te rijden. En de bestuurder van de tri-bike, Gerry Meyen bolde ook door de straten van Kloosterzande snoeihard. 

Enkele ronden bleef deze situatie zo, tot Joannathan Duinkerke het welletje vond. Hard, "op de pedalen” in een stijl die we alleen van Joannathan kennen was hij weg dacht hij. Maar toen hij omkeek zag hij dat de vechter uit Alkmaar, Kevin Wester nog steeds in z’n wiel zat en Kevin  brutaal ook nog zo nu en dan overnam. Pas in de voorlaatste ronde nadat hij het eerder al eens geprobeerd had was Joannathan Duinkerke definitief weg om alleen verdiend maar ook opgelucht over de finish te rijden.

Natuurlijk kwam ook Kevin Wester z’n tweede plaats niet meer in gevaar.

Daarna kwamen Jean Hamers met Edwin Maas en later pikte ook Walter Pollet z’n karretje aan bij deze twee. Jean Hamers was sterk, kwam dikwijls met enige voorsprong alleen langs de jurywagen, maar werd steeds terug gepakt door de nooit opgevende Edwin Maas. Een sprint met drie, zou de beslissing geven wie er op de derde trede van had podium mocht staan.   Jean Hamers won met een straatlengte, terwijl de vierde plaats voor Edwin Maas was, die z’n fiets een half wiel eerder over de streep stuurde dan Walter Pollet die vijfde werd.

Irma van Duyn, kwam alleen op karakter als zesde binnen.

Jozua van der Roest, die voor de start gehuldigd werd voor de van het verst komende deelnemer, slechts 350 km ligt Zuidhorn van Kloosterzande vandaan, pakte een mooie welverdiende zevende plaats.

Tegen zich zelf maar heel hard reed Gerry Meyen z’n tri- bike naar de achtste plaats.  

 

 

 

                                                                         -2

 

 

                                                                       Blad 2