Terug

Joannathan Duinkerke de snelste, maar Kevin Wester de strijdlustigste in de koers voor ID-Cycling te Arendonk (België).

19-05-2013

Een zinderende spannende koers in het deelnemersveld van maar liefst 29 vertrekkers!

 

Om de spieren vast wat op te warmen reed iedere deelnemer een tijdrit van één ronde met het vertrek om de halve minuut.

 

Daar aansluitend werd de rit in lijn gereden, 15 ronden over  een breed vlak parkoers met 4 gemakkelijke bochten.

 

Met z’n vijven kwamen ze afgescheiden door na de eerste ronde, de motorisch gehandicapte Kampioen van Belgie Yvo Beckers, de Nederlandse Kampioen op de tandem Sven Megens met z’n pa Perry Megens als piloot, hij was 2x Nederlands Kampioen op weg; Dave Mertens, Joannathan Duinkerke was dat zelfs 3x en de jonge vechter Kevin Wester die een groot stempel zou drukken op deze koers.

De samenwerking deze kopgroep liep niet altijd even gesmeerd, Dave Mertens vandaag in goeden doen en Kevin Wester probeerden meer dan eens om weg te komen wanneer de groep weer eens, "stil” viel.

Nog voor half koers was de jonge karaktervolle Kevin Wester weg, voorgoed zo leek het. Want Kevin sloeg een serieus gat dat maximaal tot bijna een halve minuut opliep.

Ook toen was het onrustig in de kopgroep, de helft gunde Kevin de overwinning, de andere helft had er kennelijk veel moeite mee. Twee ronden voor het einde werd Kevin terug gepakt.

Nu was het Yvo Beckers die weg was, met hoe kan het anders de slimme Joannathan Duinkerke die meteen in z’n wiel gesprongen was. Samen reden ze naar de finish en de spannende eindsprint werd met minder dan een half wiel gewonnen door Joannathan Duinkerke, terwijl rappe Yvo Beckers de tweede plaats voor zich op eiste.

Het moet Kevin Wester heel veel plezier gedaan hebben dat hij de sprint om de derde plaats juist won van Dave Mertens.

De tandem van Sven en Perry Megens werden op dit snelle parkoers mooi vijfde.

 

Na de kopgroep van vijf was het heel even stil op het parkoers, maar daar kwam een Nederlands Kampioenstrui om de bocht gegierd en in die trui school Irma van Duyn.

Even later sloten Jean Hamers en Tom Vanhoof bij Irma aan. Het ging hard, zo hard dat Jean Hamers moest lossen en Tom Vanhoof reed wel vijf keer weg bij Irma van Duyn, vier keer kwam Irma terug. De laatste keer moest ze Tom Vanhoof de zesde prijs gunnen, terwijl Irma van Duyn op enkele meters heel moe gestreden maar zeer voldaan mooi zevende werd en natuurlijk eerste dame. Jean Hamers kon z’n mooie achtste plaats handhaven.

 

Het ging om de negende plaats en het was Sam Jacobs voorop en 100 meter daar achter Jens Adriaensen. Maar iedere ronde kwam Jens een beetje dichterbij Sam. Maar toen Jens aansluiting vond demarreerde Sam Jacobs heel hard en reed naar een mooie negende plaats, terwijl Jens Adriaensen keurig tiende werd.

                                                                         -2

 

 

                                                                       Blad 2

 

 

 

De pas dertien jaar jonge Silke Bastiaensen reed in Arendonk haar eerste wedstrijd. Precies zoals het hoort reed ze met een klein verzetje haar rondjes over het parkoers en pakte meteen de tweede prijs bij de dames.

 

Natuurlijk was ook hier Gerry Meyen weer aanwezig. Gerry had een goede dag als en Porsche bolide snelde hij over het parkoers. Hij was helemaal van achteren gestart maar belande uiteindelijk in het eerste rijtje..